Adviezen

Dieetvoeders en voedingsadviezen

We adviseren u graag over de juiste voeding van uw huisdier. Wij hanteren een uitgebreid assortiment aan diervoeders die precies voldoen aan de behoeften van uw hond of kat, aangepast aan ras, grootte, levensfase of ziekte. Wij verkopen vooral HILLS en Royal Canin. Dieetvoeders van een ander merk kunnen uiteraard besteld worden. Ook voor konijntjes en cavia’s met maagdarmproblemen hebben wij uitstekend voer op voorraad.

Gezien de beperkte houdbaarheidsdatum van diervoeders verzoeken wij u vriendelijk om uw bestelling 1 à 2 dagen van tevoren door te geven zodat u altijd over het meest verse voeder kunt beschikken.

Verzorging

Juiste verzorging en huisvesting voorkomen veel problemen. Heeft u vragen met betrekking tot de verzorging van uw huisdier, dan kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Chippen

Jaarlijks belanden veel dieren in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken. Als de eigenaar niet gevonden kan worden, moet het dier in het asiel blijven tot er een nieuwe eigenaar gevonden wordt. En dat is jammer, want heel veel van deze dieren hebben een eigenaar die zijn dier mist en heel graag terug zou hebben!

Vooral veel katten zijn nog niet gechipt. Daardoor kan maar zo’n 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd worden. Maar ook niet alle honden zijn gechipt en geregistreerd. En de vele konijnen die op straat worden gevonden kunnen maar in een heel enkel geval bij hun eigenaar terugbezorgd worden: maar weinig konijnenbezitters laten hun dier chippen, terwijl het prima mogelijk is.

Soms is een dier wel gechipt, maar niet geregistreerd bij een databank. In andere gevallen is het dier wel geregistreerd, maar zijn de gegevens verouderd. Ook dan kan de eigenaar niet worden gewaarschuwd dat zijn dier terecht is, en worden dier en baasje onnodig gescheiden.

Voorkom dat u en uw dier elkaar op deze manier kwijtraken: laat uw huisdier chippen en zorg voor een goede, actuele registratie!

Chippen en registreren: verplicht voor honden!

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd. Elke hond die er vanaf die datum in Nederland bijkomt, moet een chip hebben en geregistreerd worden bij een databank. Bovendien is de eigenaar verplicht de registratie up-to-date te houden.

Een chip wordt heel eenvoudig ingebracht onder de huid van het dier met behulp van een holle injectienaald. Na het chippen dient u dus het chipnummer te laten registeren.